onsdag 18. februar 2009

Broken Strings


Sanger betyr så utrolig mye. Jeg synes det er ganske vanskelig å velge én sang fordi det er så mange sanger jeg har et forhold til. Jeg tyder alltid sangtekstene og prøver å finne ut hvilket budskap de har, hva de vil formidle. Og helt avhengig av hvilket humør jeg er i, liker jeg den eller ikke.

Sangen jeg har valgt er en ganske ny sang. Den heter broken strings og synges av James Morrison og Nelly furtado. Den handeler om, som veldig mange andre sanger, kjærlighet. Morrison synger om fortapt kjærlighet, han vil ikke gi slipp men han føler at det er nødvendig. Kjærligheten mellom dem har dødd ut, de har jobbet mye for å få det til å virke og de prøver å holde fast på hverandre, men de glir lenger og lenger fra hverandre. Tittelen broken strings forteller egentlig alt om

teksen... ”you can’t play on broken strings” de prøver å spille på strengene, for å holde liv i forholdet, men strengene vil ikke spille, forholdet vil ikke fungere uansett hvor mye de prøver. ”I trie to hold on, but it hurts too much” Jenta har såret han eller hun har i hvert fall gjort noe mot han som han prøver å tilgi, men ikke klarer. Han prøver å overtale hjertet til å tilgi og til å få tilbake de følelsene han hadde, men du kan ikke føle noe hjertet ikke vil føle. Sannheten sårer... sannheten vil de ikke innse, men det er umulig å unngå.

“Running back through the fire when there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when it's too late”

Lytteren trenger bare ha kjennskap til det å være menneske, hvordan det føles å miste noe man prøver for harde livet å holde på. Å se en flamme dø ut, uten å kunne gjøre noen ting for å holde den i live.

Som sagt synes jeg at teksten er det viktigste ved en sang, men selvfølgelig spiller melodien inn og forsterker det teksten ønsker å formidle. Denne musikken gjør akurat det med denne sangen, Den fremhver fortvilelsen i teksten. Musikken er trist og litt dramatisk. Det blir også brukt mye språkelige virkemidler i teksten slik som tittelen. Nesten alt blir sagt indirekte og metaforer blir brukt flittig. Men rim og gjentakelse blir ikke brukt så mye, men det er noe gjentakelse i teksten. Dette er også for å forsterke. Musikkvideoen til sangen er veldig bra og du får virkelig et innblikk i hva sangen handler om.

Ingen kommentarer: